Selecteer een pagina
 Polyzoom Header Praktijk voor kind, jeugd en gezin

Coaching & Werkbegeleiding Cliënten (2C21)

25 okt 2018 | Hulpaanbod (Professionals) (2C2)

Coaching is een gebied waar wij ons in de loop der tijd en onder druk van de maatschappelijke ontwikkelingen, ook geleidelijk aan steeds meer op zijn gaan toeleggen.

Wezenlijke verschillen tussen coaching en therapie zijn er niet, althans niet zoals wij tegen coaching aankijken, met dien verstande dat Coaching vaak praktischer blijft, dichter bij de directe, concrete situatie waar de problemen zich voordoen, waarbij allerlei eventuele achterliggende persoonlijke zaken hooguit aangestipt maar niet uitvoerig onderwerp van gesprek worden.

Lees meer…..

 • Aanleiding: We zijn ons daar mee gaan bezigheden nadat de zorgverzekeraars steeds meer diagnoses zijn gaan ‘afschaffen’ dwz de behandeling ervan zijn gaan uitsluiten van vergoeding. Zo wordt tegenwoordig alle arbeidsgerelateerde problematiek niet meer vergoed en komt behandeling daarvan aldus voor eigen rekening of van die van de werkgever/ UWV.
  .

  • Maar o.a.ook relatietherapie, aanpassingsstoornissen, identiteitsproblematiek, etc. worden niet meer vergoed en als het zo doorgaat in de toekomst dus mogelijk steeds minder.
   .
  • Sowieso is het ontbreken van een diagnose voor de zorgverzekeraars een reden om vergoeding te weigeren.
   .
 • Er is, m.a.w. de laatste jaren een steeds grotere groep mensen ontstaan die wel forse problemen heeft, die echter toevallig net niet in een diagnostische categorie passen en daardoor de hulp niet meer vergoed krijgen.
  .
 • Voor die groep is er dus coaching met enigszins gunstiger tarieven maar wat in feite een elitair soort geneeskunde in de hand werkt, omdat er nu eenmaal mensen zijn die dat gemakkelijk kunnen betalen en anderen helemaal niet.
  .

  • …. en waarbij het dus maar de vraag is wat uiteindelijk duurder is voor de maatschappij als steeds grotere groepen niet meer in aanmerking komen voor behandeling (… en of ‘Goedkoop’ uiteindelijk toch geen ‘duurkoop’ blijkt te zijn …?)
   .
 • Hebt u zelf problemen waarbij het ons niet lukt deze onder te brengen in een diagnostische categorie die voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking komt, dan zullen we proberen samen met u naar een betaalbare oplossing te zoeken.
  .
 • Misschien kunt u vooraf dan alvast eens uw licht op steken bij uw werkgever, de bedrijfsarts, het UWV over ev. mogelijkheden of andere instanties waar wij nu even niet opkomen ?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Interne links: (naar geassocieerde onderwerpen BINNEN deze website)

 • .

Externe links: (naar geassocieerde onderwerpen BUITEN deze website)

 • .
<INPUT TYPE="button" VALUE=" TERUG " onClick="history.go(-1);">