Selecteer een pagina
 Polyzoom Header Praktijk voor kind, jeugd en gezin

Contra-indicaties (2B4)

8 mei 2016 | Doelgroep, Indicaties en Contra-Indicaties (2B)

Auteur: T.B. Eisenga
Laatste Update: 29-05-2016

Contra-Indicaties: Ook zijn er een aantal soorten problemen waar wij een minder dan gemiddelde affiniteit mee hebben, waar we niet goed in zijn en waarmee men zich waarschijnlijk beter naar elders kan laten verwijzen.

LEES MEER …
.
(Relatieve) Contra-Indicaties:

  • Wij kunnen niet zo veel met problematiek die sterk bepaald wordt door agressie, antisociaal gedrag/ gewetensproblemen, verslaving en crises.In dergelijke gevallen is hulp van grote GGZ instellingen met mogelijkheid tot opname en dagbehandeling, een 24 uurs crisisdienst en/ of VNN meer aangewezen.
    .
  • Vechtscheidingen, ‘Oud zeer’ en onopgeloste echtelijke problemen: Ook blijken wij weinig tot niets te kunnen doen voor kinderen of hun ouders als die ouders verwikkeld zijn in een vechtscheiding. Een dynamiek van veel haat en nijd over en weer waar wij niet graag in terecht komen omdat wij in feite niets kunnen als we voortdurend op eieren moeten lopen of de druk voelen dat we partij voor de een en tegen de ander moeten kiezen en mee moeten gaan doen met modder gooien en als we dat niet doen mensen het gevoel zeggen te krijgen dat ze niet begrepen. gehoord of serieus genomen worden. Een context waarin vaak op elke slak zout wordt gelegd en de kleinste ‘misstap’ opgeblazen kan worden tot enorme proporties, met het risico dat de agressie, die voor elkaar bedoeld is, vroeg of laat verschuift en bij de therapeut terecht komt. Iets voor flegmatische, neutrale therapeuten met een dikke huid die wel van dat soort reuring houden. Wij niet. Niet aan ons besteed. Daarom het advies om igv ‘oud zeer’, onopgeloste echtelijke problemen en/ of het verwikkeld zijn in een vechtscheiding, eerst contact op te nemen met SOS (Succesvol Ouderschap na Scheiding: www.ouderschapnascheiding.net of O4 advocaten te Assen voor mediation). Wie weet dat wij dan ooit later weer eens in beeld komen.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Interne links: (naar geassocieerde onderwerpen BINNEN deze website)

  • .

Externe links: (naar geassocieerde onderwerpen BUITEN deze website)

  • .
<INPUT TYPE="button" VALUE=" TERUG " onClick="history.go(-1);">