Selecteer een pagina
 Polyzoom Header Praktijk voor kind, jeugd en gezin

Homepage PolyZoom Praktijk voor ….(1A)

5 jan 2022 | Over PolyZoom (1A)

Auteur: T.B. Eisenga
Laatste Update: 29-05-2016

Wij vormen met zijn 2-en een maatschap (VOF) bestaande uit een (kinder- en jeugd-) psychiater (Dhr. Eisenga) en een gezinstherapeut (ook wel systeemtherapeuten of partner-relatietherapeut genoemd, die in de praktijk ook veel ouderbegeleidingen doen) ( mevr. Heezen).

.Als u een indruk wilt krijgen van ons als persoon dan kunt u de korte voorstelvideootjes even bekijken.

LEES MEER …

Geschiedenis: PolyZoom bestaat vanaf juni 2008. Voorheen hebben wij gemiddeld 20 jaar bij grote instellingen als Accare en de GGZ gewerkt. Dhr. Eisenga op de polikliniek en deeltijdbehandeling van Accare Assen; mevr. Heezen op de polikliniek, kinderkliniek Accare Groningen.

Doelgroep: Wij richtten ons dus in de eerste plaats op kinderen en jongeren en hun gezinnen maar in de loop der jaren is het accent langzaam verschoven naar volwassenen en ouderen en de verdeling is nu resp. ongeveer 45/ 45/ 10 %

Gehanteerde begrippenkaders en verklaringsmodellen: Binnen de psychologie/ psychiatrie zijn er allerlei ‘scholen’ die hun eigen verklaringsmodellen en daaruit voortvloeiende behandelvormen hebben. Een soort brillen waardoor je naar de werkelijkheid kijkt. Kijk je door een gedragstherapeutische bril dan zie je andere dingen en leg je andere accenten, dan wanneer je door bijv. een psychodynamische bril kijkt. Iedereen gaat als basis zoveel mogelijk uit van wat wetenschappelijk aangetoond en effectief gebleken is. Toch is een ieder daarnaast ook altijd beïnvloed door een ‘school’ die hem of haar het meeste aanspreekt. In ons geval is dat het psycho-dynamische en het systemische (gezinstherapeutische) gedachtengoed.

Wat zijn/ doen wij niet ?: Bent u dus heel specifiek op zoek naar bijv. een gedragstherapeut dan kunt u zich beter naar elders laten verwijzen. Uiteraard kennen wij de basisuitgangspunten wel en passen die ook wel toe, maar voor een uitgebreide, geprotocolleerde gedragstherapie kunt u bij ons niet terecht.

Samenwerkingspartners: PolyZoom maakt echter onderdeel uit van een aantal samenwerkingsverbanden met andere praktijken met ook weer elk hun eigen specifieke accenten, w.o. ook bijv. gedragstherapie. Wilt u weten welke praktijken dat zijn, kijk dan even onder het tabje ‘Ketenpartners’ in het menu boven aan de pagina of klik hier).

Sociale Netwerkkaart: Wilt u specifieker weten wat het hulpaanbod van PolyZoom, dan kunt u wellicht het beste even kijken op onze zgn. ‘Sociale Netwerkkaart’ (SNK) die u via deze link kunt bereiken en ev. downloaden

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Interne links: (naar geassocieerde onderwerpen BINNEN deze website)

  • .

Externe links: (naar geassocieerde onderwerpen BUITEN deze website)

  • .