Selecteer een pagina
 Polyzoom Header Praktijk voor kind, jeugd en gezin

Aandachtsgebieden en Affiniteiten (1A)

15 mei 2016 | Over PolyZoom (1A)

Auteur: T.B. Eisenga
Laatste Update: 29-05-2016

Speciale affiniteiten en aandachtsgebieden: Naast een groot deel wat ons gezamenlijk drijft (gedeelde affiniteit voor systeemdenken, belang van autonomie, mobiliseren van ‘eigen kracht’, etc.) zijn er ook interessegebieden die bij de een meer uitgesproken zijn dan bij de ander.

Contra-Indicaties: Ook zijn er een aantal soorten problemen waar wij een minder dan gemiddelde affiniteit mee hebben, waar we niet goed in zijn en waarmee men zich waarschijnlijk beter naar elders kan laten verwijzen.

LEES MEER …

Dhr. Eisenga, psychiater heeft speciale affiniteit met diagnostiek, onderwijs/ bij- en nascholing/ ontwikkelen van e-learningmodules en daarnaast allerlei zaken die niets met psychiatrie te maken hebben (Muziek).
.
Mevr. Heezen, systeemtherapeut en Psychomotorisch therapeut, heeft speciale belangstelling voor gezinsproblematiek, traumabehandeling middels EMDR, runningtherapie en is bovendien de praktijkmanager van PolyZoom die alle administratieve zaken achter de schermen regelt en de contacten met zorgverzekeraars en gemeentes onderhoudt.
.
Dhr. Smid, systeemtherapeut, heeft zich speciaal toegelegd op de begeleiding van mensen met (v)echtscheidingsperikelen en kan worden ingeschakeld als consulent om mee te denken in/ weer vlot trekken van vastgelopen behandelingen. Daarnaast is hij van ons drieën het meest een regelaar en netwerker.
.
Alle drie zijn we bezig ons meer en meer toe te gaan leggen op arbeidsgerelateerde problematiek en coaching.
.
(Relatieve) Contra-Indicaties: Wij kunnen niet zo veel met problematiek die sterk bepaald wordt door agressie, antisociaal gedrag/ gewetensproblemen, verslaving en crises.In dergelijke gevallen is hulp van grote GGZ instellingen met mogelijkheid tot opname en dagbehandeling, een 24 uurs crisisdienst en/ of VNN meer aangewezen.
.
Vechtscheidingen, ‘Oud zeer’ en onopgeloste echtelijke problemen: Ook blijken wij weinig tot niets te kunnen doen voor kinderen of hun ouders als die ouders verwikkeld zijn in een vechtscheiding. Een dynamiek van veel haat en nijd over en weer waar wij niet graag in terecht komen omdat wij in feite niets kunnen als we voortdurend op eieren moeten lopen of de druk voelen dat we partij voor de een en tegen de ander moeten kiezen en mee moeten gaan doen met modder gooien en als we dat niet doen mensen het gevoel zeggen te krijgen dat ze niet begrepen. gehoord of serieus genomen worden. Een context waarin vaak op elke slak zout wordt gelegd en de kleinste ‘misstap’ opgeblazen kan worden tot enorme proporties, met het risico dat de agressie, die voor elkaar bedoeld is, vroeg of laat verschuift en bij de therapeut terecht komt. Iets voor flegmatische, neutrale therapeuten met een dikke huid die wel van dat soort reuring houden. Wij niet. Niet aan ons besteed. Daarom het advies om igv ‘oud zeer’, onopgeloste echtelijke problemen en/ of het verwikkeld zijn in een vechtscheiding, eert contact op te nemen met SOS (Succesvol Ouderschap na Scheiding: www.ouderschapnascheiding.nl of O4 advocaten te Assen voor mediation). Wie weet dat wij dan ooit later weer eens in beeld komen.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Interne links: (naar geassocieerde onderwerpen BINNEN deze website)

  • .

Externe links: (naar geassocieerde onderwerpen BUITEN deze website)

  • .
<INPUT TYPE="button" VALUE=" TERUG " onClick="history.go(-1);">