Selecteer een pagina

Dag Rudy ???,

Ik trof een negatieve recensie van jou aan op Google over onze praktijk.

Misschien is het, zoals veel mensen mij adviseren, beter om dergelijke berichten te negeren en wellicht dat ik op een gegeven moment zelf ook tot die conclusie kom, maar zover ben ik nog niet en ik probeer het toch eerst nog maar op een normale open manier op te lossen.

Je noemt mij/ iemand van ons of onze website ‘Zakelijk en Afstandelijk’ maar je vermeldt geen achternaam, contactgegevens en blijft anoniem.

Ik heb wat speurwerk naar jou gedaan en kom o.a. een foto van jou tegen. Ik (her-) ken je niet, kan mij niet herinneren je ooit te hebben ontmoet en weet dan ook niet waar je je oordeel op baseert. 

Misschien heb je je laten verleiden om iets negatiefs over ons te roepen namens iemand anders of ben je toch ooit bij PolyZoom geweest en heb je een negatieve ervaring. 

In dat geval zou ik het op prijs stellen als je contact opneemt en e.e.a. bespreekt i.p.v. dergelijke zaken achter onze rug om op internet te plaatsen. 

Allereerst omdat we ons totaal niet in jouw kwalificatie ‘Zakelijk en Afstandelijk’ herkennen en een dergelijke opmerking pijnlijk is als je dag in dag uit, jaar in jaar uit, je best doet om je iedereen zo integer en respectvol mogelijk te bejegenen, maar ook als het ons ontgaan zou zijn als dat toch eens niet gelukt is. 

Ons uitgangspunt is dat we ons aanbevolen houden voor tips, suggesties en verbetering, maar niet als dat zomaar anoniem ergens op internet wordt gedropt. 

We gaan er van uit dat wij elkaar niet kennen, dat je zomaar wat roept en worden in die indruk bevestigd door het feit dat we ook op internet zien dat je voor een of andere organisatie werkt, ‘Google Local Guide’ genaamd, waar je al meer dan 400 van dit soort ‘beoordelingen’ over alle mogelijke bedrijven en instellingen hebt rondgestrooid en waar je punten (en dus waarschijnlijk ook geld) voor krijgt. 

Moet je zelf weten maar wel zeer laag bij de grond en onder de gordel om dat te doen ten koste van anderen en daar anderen mee te beschadigen. 

En net zo goed als het kennelijk jouw goed recht is om van alles over ons op het internet te slingeren, is het ook mijn recht mij daar tegen te verdedigen en te zeggen hoe verwerpelijk ik dergelijke acties vind.

Daarom: 

  1. Als wij elkaar niet kennen, elkaar inderdaad nooit hebben ontmoet of je namens iemand anders aan het ‘namen & blamen’ bent, dan vraag ik je dringend je ‘review’ per ommegaande te verwijderen. 

  2. Mocht je mij/ ons wel kennen en je kritiek op een of andere reele miscommunicatie is gebaseerd, dan nodig ik je uit om contact op te nemen en een afspraak te maken om e.e.a. te bespreken in een poging om jou frustratie weg nemen en ons de gelegenheid te geven te leren van iets dat in het verleden kennelijk niet goed is gegaan mar wat ons is ontgaan. 

  3. Mochten we voor 20 juli a.s. niet van je gehoord hebben en/ of je review nog steeds aantreffen, dan dienen we een klacht in bij Google en starten we een bezwaarprocedure wegens smaad met een verwijzing naar dit bericht. 

Nogmaals: Misschien is het uiteindelijk beter om net als bij twitter en facebook helemaal niet te reageren op ‘garbagemail’ en komen wij ooit ook tot diezelfde conclusie maar voorlopig wensen wij niet mee te doen met deze laffe ontwikkeling van anoniem galspuwen over van alles en nog wat en proberen we het eerst nog op een normale manier …

We wachten je bericht af !

T.B. Eisenga

Psychiater

050 – 406.36.50

www.polyzoom.nl